Rusya destekli rejim koalisyonu Guta'ya kimyasal saldırı düzenledi

Rusya destekli rejim koalisyonu Guta'ya kimyasal saldırı düzenledi

Rusya ve İran tarafından desteklenen rejim koalisyonu tarafından Doğu Guta'ya yönelik kimyasal saldırı düzenlendiği bildirildi.

Rusya ve İran tarafından desteklenen rejim koalisyonu tarafından Doğu Guta'ya yönelik kimyasal saldırı düzenlendiği bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Suriye'nin Doğu Guta bölgesine bağlı Hamuriye beldesine yönelik rejime bağlı unsurlar tarafından klor gazlı saldırı gerçekleştirildi.

Suriye sivil savunma birimi (Beyaz Baretliler) tarafından yapılan açıklamada, Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu tarafından Hamuriye beldesine düzenlenen klor gazlı saldırıdan en az 30 kişinin etkilendiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, 15'i çocuk 13'ü kadın ve 2'si erkek olmak üzere en az 30 kişinin klor gazlı saldırıdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdiği be kısıtlı imkanlarla tedavi altına alındıkları ifade edildi.

Öte yandan bölgeden haber aktarımı yapan yerel bir ajans, dün akşam saatlerinde düzenlenen saldırıyla ilgili ilk görüntüleri paylaştı. Ajans tarafından paylaşılan görüntüde, rejime bağlı güçlerce düzenlenen kimyasal saldırıdan etkilenen küçük bir çocuk görülüyor.

hamuri.jpg

Rejim koalisyonunun "gelişmiş" kuşatma taktiği

Öte yandan, 5 yıldan fazla bir süredir kuşatma altında bulunan Doğu Guta bölgesinde kuşatmayı daha da genişletmeyi planlayan rejim koalisyonu, bölgenin doğusundan gerçekleştirdiği saldırılarla zaten kuşatma altında olan Doğu Guta'yı ikiye bölmeyi planlıyor.

"Kuşatma içinde kuşatma" olarak da tabir edilen taktikle, bölgedeki insani durumun daha da endişe verici bir hal almasından korkuluyor.

Ateşkes kararı, Birleşmiş Milletler ve ülkelerin uyarılarına rağmen Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu Doğu Guta'ya yönelik saldırılarını durdurmuyor.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi tarafından bölgeye sokulmak istenen insani yardımlar konusunda da zorluk çıkartan rejim koalisyonu bazı tıbbi yardımların bölgeye girişine izin vermedi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.