Guta'da katliam İstanbul'da müzik: Rus Kızılordu Korosu konser verdi

Guta'da katliam İstanbul'da müzik: Rus Kızılordu Korosu konser verdi

Rusya ordu korosu İstanbul'da konser verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda (CRR) sahne alan topluluk, "Kalinka" ve "Korobeyniki" gibi şarkılarının yanı sıra "Ceddin Deden", "Çanakkale Türküsü" ve "Sevdan Olmasa" adlı Türkçe eserleri de yorumladı.

AA'nın haberine göre, repertuvarında 2 binin üzerinde eser bulunan koroya konserde, bale grubu ile orkestra eşlik etti. Topluluk 6 Mart Salı günü bir kez daha CRR'de sahne alacak.

Kızılordu Merkez Evi'nde 1928'de kurulan koro, ilk gösterisini aynı yıl savaş şartlarındaki askerler ile Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği halklarına moral vermek amacıyla gerçekleştirdi.

Doğu Guta'da Rusya öncülüğünde Suriyelilere yönelik saldırılar sürerken ve yaklaşık 15 günde 900'e yakın sivil yaşamını yitirmişken, bu saldırılara öncülük eden Rusya'nın ordu korosunun İstanbul'da konser vermesi tepki çekti. Daha önce de Kızılordu Korosu'nun Türkiye'ye gelmemesi için sosyal medyada kampanya düzenlenmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.