Kızıl Ordu Korosu'ndan Türkiye'de konser: "İki ülke arasındaki dostluğun göstergesi"

Kızıl Ordu Korosu'ndan Türkiye'de konser: "İki ülke arasındaki dostluğun göstergesi"

Alexandrov Kızılordu Korosu konserlerinin ilki İstanbul’da gerçekleşti.

2019 Türkiye Rusya Kültür ve Turizm Yılı kapsamında Alexandrov Kızılordu Korosu Türkiye’de konserler düzenliyor. Büyükçekmece Gazanfer Bilge Spor Salonu’nda gerçekleşen konserde Türkçe şarkılar da seslendirildi. Büyük ilgiyle karşılanan konseri izlemek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Konserin açılışında konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal “Kızılordu Korosu dünyadaki en önemli topluluklardan birisi ve İstanbul’a her geldiklerinde biletler günler öncesinde bitiyor. Bu sefer de öyle olacağını düşündük ve İstanbul’da halka açık iki tane konser olsun istedik. Diğer iki konser ise İstanbul Cemal Reşit Rey Salonu’nda biletli olarak yapılacak. Bu koronun gelişi Rusya ve Türkiye arasındaki kültürel, turizm dostluğu ve iki ülke arasındaki uzun soluklu dostluğun bir göstergesi olur, başlangıcı olur” dedi.

2019 Türkiye Rusya Kültür ve Turizm Yılı kapsamında gerçekleştirilen konser her iki ülkenin milli marşlarıyla başladı. Koro, ‘Kalinka’ ve ‘Katyuşa’ gibi Rusça eserlerin yanı sıra ‘Çanakkale Türküsü’, ‘Sevdan Olmasa’ ve ‘Ceddin Deden’ isimli Türkçe şarkıları seslendirdi.

Alexandrov Kızılordu Korosu bugün gerçekleştirilen açılış konserinin ardından 10 Mart’ta İstanbul Cemal Reşit Rey Konser  Salonu’nda iki tane konser verecek. 11 Mart’ta ise İstanbul Ataşehir Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda ücretsiz bir etkinlik düzenleyecek. İstanbul’un arkasından Ankara Congresium Sahnesi’nde, 12 ve 13 Mart’ta konserler verecek.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.