BM: Türkiye'den Kaşıkçı için uluslararası soruşturma talebi gelmedi

BM: Türkiye'den Kaşıkçı için uluslararası soruşturma talebi gelmedi

Birleşmiş Milletler (BM), Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Türkiye'den uluslararası bir soruşturma talebinin gelmediğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in New York'ta yaptıkları görüşmede Cemal Kaşıkçı cinayetini ele aldıkları belirtildi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, görüşmeye ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kaşıkçı cinayetine yönelik BM tarafından bir uluslararası soruşturma başlatılması için Türkiye'den resmi bir talep gelmediğini söyledi.

İnsan hakları örgütleri cinayetin aydınlatılması için bağımsız bir soruşturma talep ediyor.

Sözcü, basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede Kaşıkçı cinayetinin yanı sıra Yemen, Suriye ve Kıbrıs konularının da masaya yatırıldığını kaydetti.

Çavuşoğlu'nun Salı günü Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya gelmesi bekleniyor. ABD'den Pazar günü Kaşıkçı cinayeti ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırlandığı açıklaması gelmişti. ABD Başkanı Donald Trump, "Önümüzdeki iki gün içerisinde, muhtemelen Pazartesi ya da Salı, elimizde tam bir rapor olacak" diye konuşmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.