Suudi Dışişleri Bakanı: Erdoğan veliaht prensin talimat verdiğini kastetmedi

Suudi Dışişleri Bakanı: Erdoğan veliaht prensin talimat verdiğini kastetmedi

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kaşıkçı cinayetiyle ilgili "Emir Suudi hükümetinin en üst makamlarından" yorumuyla Veliaht Prens Selman'ı kastetmediğini söyledi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr, Kaşıkçı cinayetinde "Emir Suudi hükümetinin en üst makamlarından" yorumuyla Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ı kastetmediğini Ankara'dan teyit ettiklerini açıkladı.

Arapça yayın yapan Şark el Evsat gazetesine açıklamalarda bulunan el-Cübeyr, "En yüksek derecede Türk yetkililere sorduk, bu yorumlarda Veliaht Prens'in kastedilmediğini bize teyit ettiler." dedi.

Erdoğan, Kasım ayı başında yazdığı Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili makalede "Cemal'in katledilmesi emrinin, Suudi hükümetinin en üst makamlarından geldiğini de iyi biliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

"CIA'nın Veliaht Prens'le ilgili iddiaları yanlış"

El-Cübeyr ABD'li istihbarat ajansı CIA'nın iddialarına da yanıt verdi. El-Cübeyir, gazeteci Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrinin Prens Muhammed tarafından verildiğini belirten CIA'nın son iddiasının "yanlış" olduğunu kaydetti. Suudi Dışişleri Bakanı, "Bu iddiaların gerçeklere dayalı bir temeli olmadığını biliyoruz ve Veliaht Prens'le ilgili suçlamaları kategorik olarak reddediyoruz." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.