Trump: Kaşıkçı cinayetinin kayıtlarını korkunç ve gaddarca

Trump: Kaşıkçı cinayetinin kayıtlarını korkunç ve gaddarca

ABD Başkanı Trump, Kaşıkçı cinayetinin kayıtlarını dinlemediğini ancak bilgilendirildiğini ve kayıtların korkunç, şiddet dolu olduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu binasında öldürülen muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi anına ilişkin ses kayıtlarını dinleyemediğini söyledi.

Cumhuriyetçi Parti'ye yakınlığıyla bilinen Fox TV'de bir programa katılan Trump, korkunç olarak nitelediği cinayet anına ilişkin ses kayıtlarının ellerinde olduğunu ancak bunu dinlemek istemediğini dile getirdi.

Trump, şöyle konuştu:

"Elimizde kayıtlar var ama dinlemek istemiyorum. Çünkü acı çekme anının kayıtları... Kayıtlarla ilgili baştan sona bilgilendirildim. Tam olarak ne olduğunu biliyorum. Şiddet içeren, korkunç ve gaddarca."

ABD Başkanı Donald Trump, California'ya hareketinden önce Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yaptığı açıklamada, CIA ile henüz görüşmediğini belirtmiş, bu konuda brifing alacağını söylemişti.

Washington'ın Riyad'a yönelik nasıl bir adım atacağının salı günkü toplantıda netleşmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.