Trump'tan Suudi Arabistan'a 'petrol fiyatı' teşekkürü

Trump'tan Suudi Arabistan'a 'petrol fiyatı' teşekkürü

ABD Başkanı Trump, petrol fiyatlarındaki düşüş için Suudi Arabistan'a teşekkür etti.

ABD Başkanı Trump, petrol fiyatlarındaki düşüş için Suudi Arabistan'a Twitter üzerinden teşekkür etti.

Trump, "Petrol fiyatları düşüyor. Muhteşem! Amerika ve Dünya için sanki büyük bir vergi indirimi gibi. Keyfini sürün! Daha demin 82 dolardı, şimdi 54 dolar. Suudi Arabistan'a teşekkürler, ama hadi gelin, daha da insin!" ifadelerini kullandı.

Trump yönetiminin kasımda yürürlüğe soktuğu tam teşekküllü İran yaptırımlarıyla ilgili önceden yaptığı açıklamaların ve Venezüella'daki krizin yarattığı endişelerin de etkisiyle eylül sonunda 82 dolara çıkan varil ham petrol fiyatı, 100 doları görüp görmeyeceği spekülasyonlarını beraberinde getirmişti. 

Bu ayın başında Trump yönetiminin İran'a yaptırımları açıklarken pek çok ülkeye muafiyet sunmasına Suudi Arabistan'ın tepkisi de petrol fiyatının düşmesine fırsat vermedi.

2 Ekim'den beri uluslararası toplumu meşgul eden Kaçıkçı cinayeti ise petrol fiyatlarının aşağı çekilmesine malzeme olmuş gözüküyor. Dün akşam Trump'ın CIA raporu her ne derse desin Kaşıkçı cinayetinden Muhammed bin Selman'ı sorumlu tutmayacağını ve Suud'la ittifakı bozmayacağını açık açık söylemesinin ardından petrol serbest düşüşe geçti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.