Trump'a 'Suudi Arabistan'la ticari ilişki' soruşturması

Trump'a 'Suudi Arabistan'la ticari ilişki' soruşturması

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suudi Arabistan ile olan kişisel çıkar ilişkilerinin mercek altına alınacağı duyuruldu.

Konuyu, Temsilciler Meclisi İstihbarat Daimi Seçilmiş Komitesi'nin başkanlık koltuğunu devralmaya hazırlanan Demokrat Partili Adam Schiff gündeme getirdi.

'Ticari ilişkilerin siyasi politikayı etkileyip etkilemediği' soruşturması

Schiff, ABD Başkanı Donald Trump'ın yabancılarla olan ticari ilişkilerinin siyasi politikaları etkileyip etkilenmediğinin Kongre tarafından aydınlatılması gerektiğini belirtti. Schiff, Demokratik Parti'nin iddialarla ilgili soruşturma başlatacağını açıkladı.

Suudi Arabistan ile mali ilişkisi olmadığını çok kez dile getiren Trump, diğer yandan Suudiler sayesinde milyonlarca dolar gelir elde ettiklerini de sıkça hatırlatıyor. ABD basınınında çıkan haberlerde, New York ve Chicago'daki Trump'a ait otellerin Suudilerle yapılan ortaklıklardan gelir sağladığı yazılmıştı.

Soruşturma açılmasında Kaşıkçı cinayeti ardından Trump'ın açıklamaları da etken

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittiği İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülmüştü.

ABD istihbaratının, ölüm emrinin Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'dan geldiği kanısına vardığı öne sürülmüştü. ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı'nın (CIA) soruşturmasını henüz tamamlamadığını söyleyen Trump ise açıklamalarında Selman'ı savunur ifadeler kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.