"Trump Amerikan askerlerini Suudi Arabistan'a sattı"

"Trump Amerikan askerlerini Suudi Arabistan'a sattı"

ABD Temsilciler Meclisi’nin Michigan bağımsız üyesi Justin Amash, ABD Başkanı Donald Trump'ı Amerikan askerlerini satmakla suçladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Fox News'te Laura Ingraham ile yaptığı röportaj sırasında Suudi Arabistan ile olan askeri ilişkilere değindi.

Riyad ile iyi ilişkilere sahip olduğunu söylenen Trump, "Suudi Arabistan ile çok iyi bir ilişkimiz var. 'Çok zengin bir ülkesin, daha fazla asker ister misin?' diye sordum. 'Asker göndereceğim, ama bize ödeme yapmalısın' dedim. Bize para veriyorlar. Hali hazırda bankaya 1 milyar dolar yatırdılar" ifadesini kullandı.

Trump'ın bu açıklamaları özellikle Temsilciler Meclisi’nin tek bağımsız üyesi olan Justin Amash’ın tepkisine yol açtı. Amash, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Trump askerleri satıyor" dedi.

Sık sık Trump eleştirileriyle gündeme gelen Amash, Özel Savcı Robert Mueller’ın Rusya’nın 2016 seçimlerine müdahalesine yönelik soruşturmasını tamamlamasının ardından Trump aleyhine açıklamalarda bulunmuş; parti içinde aleyhine yükselen seslerden sonra da Cumhuriyetçi Parti’den ayrılma kararı almıştı.

Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı, (Pentagon) geçen yılın ekim ayında yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'a 2 savaş uçağı filosu, 2 Patriot füze bataryası, bir hava seferi filosu, bir Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunma Sistemi'nin (THAAD) yanı sıra 2 bin asker daha gönderilmesine onay verildiğini duyurmuştu.

Trump da yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın gönderilecek takviye güçler için para ödemeyi kabul ettiğini söylemişti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.