Trump: Biz olmazsak Suudi Arabistan'ın başına neler geleceğini sadece Tanrı bilir

Trump: Biz olmazsak Suudi Arabistan'ın başına neler geleceğini sadece Tanrı bilir

ABD başkanı Trump, Suudi Arabistan ile ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump yaptığı konuşmada Suudi Arabistan'ı hedef alarak kral Selman bin Abdulaziz'in trilyonlarca doları olduğunu belirtti ve ekledi: "ABD olmadan krallığa ne olacağını sadece Allah bilir."

Virginia eyaletindeki seçim mitinginde konuşan Donald Trump, ABD olmadan Suudi Arabistan'ın uçaklarını bile koruyamayacağını, uçak seyahati yapamayacaklarını çünkü Suudi Arabistan'ın saldırıya maruz kalacağını söyleyerek, ABD olduğu için Suudi Arabistan'ın güvende olduğunu fakat ABD'nin buna karşılık alması gerektiği şeyi alamadığını kaydetti.

Donald Trump ABD'nin Suudi Arabistan, Japonya, Güney Kore gibi zengin ülkelerin ordularını desteklediklerini, buna karşılık bu ülkelerin ödeme yapması gerektiğini dile getirdi.

Trump'ın göreve geldiği günden bu yana ABD, Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez ülkeleriyle milyarlarca dolar değerinde askeri anlaşmalar imzaladı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.