Trump: ABD onca yıldır süren bu tehlikeli duruma müsamaha gösteremez

Trump: ABD onca yıldır süren bu tehlikeli duruma müsamaha gösteremez

ABD Başkanı Trump, ülkesinin güney sınırında bekleyen mültecilerle ilgili, "ABD'nin onlarca yıldır süren tacizden sonra artık bu pahalı ve tehlikeli duruma müsamaha göstermesinin bir yolu yok!" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin güney sınırındaki mültecilerin ülkesine girmesine izin vermeyeceklerini, yalnızca yasal yollarla ABD'ye gelenlere izin vereceklerini söyledi.

Trump, Orta Amerika'dan yola çıkan ve ABD'nin güney sınırına kadar ulaşan ancak sınırdan içeri alınmayan göçmenlerle ilgili Twitter üzerinden açıklama yaptı. 

Hiçbir göçmenin başvurusunu bireysel olarak mahkeme onaylamadığı sürece ülkeye alınmayacağını belirten Trump, "Ülkemize sadece yasal olarak gelenlere izin vereceğiz. Bunun haricinde çok güçlü politikamız 'yakala ve tutukla' şeklindedir." ifadelerini kullandı.

Göçmenlerin Meksika sınırında kalacağını belirten Trump, gerekli olması halinde tüm sınırı kapatabileceklerini bildirdi.

ABD Başkanı, "ABD'nin onlarca yıldır süren tacizden sonra artık bu pahalı ve tehlikeli duruma müsamaha göstermesinin bir yolu yok!" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.