Suudi Dışişleri Bakanı: Veliaht Prens kırmızı çizgimiz

Suudi Dışişleri Bakanı: Veliaht Prens kırmızı çizgimiz

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Kaşıkçı cinayetinin ardından Prens Selman'ın görevden alınmasına yönelik tepkilerin kırmızı çizgileri olduğunu ve Prensin cinayete karışmadığını söyledi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr, Kaşıkçı cinayetinin ardından Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın görevden alınmasına yönelik tepkilerin kırmızı çizgileri olduğunu ve Prensin cinayete karışmadığını söyledi.

Cubeyr, "Suudi Arabistan'da liderlerimiz kırmızı çizgimizdir. Kutsal camilerin koruyucusu (Kral Selman) ve Veliaht Prens (Muhammed bin Salman) kırmızı çizgimizdir." ifadelerini kullandı.

Suudi Bakan, "Bütün Suudi vatandaşlarını temsil ederler ve bütün Suudi vatandaşları onları temsil eder. Kralımız ve Veliaht Prensimiz hakkında herhangi bir aşağılayıcı tartışmayı hoş görmeyeceğiz" diye konuştu.

Cubeyr ayrıca Türkiye'ye yönelik tüm kanıtları sunma ve bilgi sızmasına engel olma çağrısını da tekrarladı.

ABD Başkanı Donald Trump da ABD'nin Suudi Arabistan ile ilişkilerini savundu.

Trump, Veliaht Prens'in Kaşıkçı cinayeti hakkında bilgisi olabileceğini kabul etti ve "Belki biliyordu ve belki de bilmiyordu" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.