Suudi Prens Turki el Faysal: Kaşıkçı cinayeti konusunda CIA'e güvenmiyoruz

Suudi Prens Turki el Faysal: Kaşıkçı cinayeti konusunda CIA'e güvenmiyoruz

Suudi Prens Turki el Faysal, Kaşıkçı cinayetinin Veliaht Prens Selman'ın talimatıyla işlendiğini sonucuna ulaşan CIA'e güvenilmeyeceğini söyledi.

Suudi prens Turki el-Faysal, Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı'nın (CIA) Kaşıkçı cinayetinin veliaht prens Muhammed bin Selman'ın talimatı üzerine gerçekleştiği yönündeki raporunun güvenilir olmadığını savundu.

Suudi Arabistan'ın eski istihbarat şefi olan el-Faysal, "CIA'in durum değerlendirmelerinde kesinlik ve doğruluk açısından en yüksek standartlara sahip olduğu söylenemez. Bunun çok sayıda örneği var" diye konuştu.

Prens, kurumun 2003 yılında Irak'a savaş açılmasına yol açan "Irak'ın kimyasal silah sahibi olduğu" yönündeki değerlendirmesine atıfta bulunarak "ABD'de CIA'e yargı önünde niye hesap sorulmadığını merak ediyorum. İstanbul'daki başkonsoloslukta kimin ne yaptığı, kimin suçlu olup olmadığı konusundaki değerlendirmelerine yanıtım budur" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.