Veliaht Prens Kaşıkçı cinayeti sonrası Tunus'a gidiyor

Veliaht Prens Kaşıkçı cinayeti sonrası Tunus'a gidiyor

Kaşıkçı cinayeti nedeniyle gündemde olan Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Selman, Tunus'a da gidecek.

Cemal Kaşıkçı cinayeti için talimat vermekle itham edilen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, cinayetten bu yana ilk ziyaretini Birleşik Arap Emirlikleri'ne gerçekleştirdikten sonra Bahreyn, Mısır ve Tunus'a gidecek.

Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'de temaslarda bulunan Veliaht Prens'in Pazartesi günü Kahire'ye gideceği ve Salı günü Tunus'a geçeceği bildiriliyor. Bahreyn yönetiminden yapılan açıklamada Suudi Arabistan'ı hedef alan açıklamalar reddedilerek, Suudi Arabistan'ın bir "güvenlik ve adalet" ülkesi olduğu belirtildi.

Tunus yönetiminden yapılan açıklamada Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Salı günü birkaç saat sürecek ziyaretinin bölgesel bir ziyaret kapsamında olduğunu duyurdu ancak detayları hakkında bir açıklama yapmadı.

Gazetecilerden eleştiri

Ancak Tunuslu Gazeteciler Birliği ve ülkedeki sivil toplum kuruluşları, Kaşıkçı cinayeti nedeniyle uluslararası alanda şüpheli konumunda görülen Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın ziyaretini başkent Tunus'ta protesto etmeye hazırlanıyor. Salı günü için de öğrenci dernekleri tarafından organize edilen protestolar planlandı.

Tunuslu Gazeteciler Birliği, Tunus cumhurbaşkanlığına yazdıkları açık bir mektupta "bölge ve dünya barışı için bir tehlike arz eden veliaht prensin, ifade özgürlüğü için gerçek bir tehdit olduğunu" belirterek ziyareti eleştirdi.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman, bu hafta Arjantin'de düzenlenecek G20 zirvesine katılması bekleniyor.

Kaynak: Deutsche Welle, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.