ABD Suudi Arabistan ilişkilerinde beklenmedik istifa

ABD Suudi Arabistan ilişkilerinde beklenmedik istifa

ABD yönetiminin Suudi Arabistan'la ilişkilerini belirleyen politikaların yapımından sorumlu olan Kirsten Fontenrose'un istifa ettiği öne sürüldü.

New York Times'ın haberine göre, Fontenrose'un cuma akşamı görevden ayrıldığı iddia edildi.

Habere göre Fontenrose, ABD'nin Suudi Arabistan'a Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle getirdiği yaptırımların en önemli isimlerinden biriydi. Kirsten Fontenrose'un kararların arefesinde Riyad'da temaslarda bulunduğu belirtildi.

Beyaz Saray'ın Ulusal Güvenlik Konseyi'nde İran-Körfez Bölgesi Direktörlüğü görevindeki Fontenrose'un, Suudi Arabistan'a yönelik ağır yaptırımları savunduğu, bilhassa veliaht prens Muhammed bin Selman'ın başdanışmanı Suud el Kahtani'nin yaptırım listesine dahil edilmesinde rol oynadığı belirtiliyor.

Fontenrose'un istifasının sebebi henüz bilinmezken, New York Times kararın arkasında Fontenrose'un sert yaklaşımının Beyaz Saray'da yol açtığı tartışmalar olabileceğini öne sürdü.

Beyaz Saray duruma dair sorulara yanıt vermezken, Fontenrose da iddialarla ilgili bir açıklama yapmış değil.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.