Trump: CIA Veliaht Prens'i kesin dille suçlamadı

Trump: CIA Veliaht Prens'i kesin dille suçlamadı

ABD Başkanı Donald Trump, CIA'nın, Cemal Kaşıkçı cinayetinin emrini Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın verdiği sonucuna kesin olarak varmadığını söyledi.

Florida eyaletinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a verdiği desteği yineledi.

Trump gazetecilere "Veliaht Prens'in bunu yaptığı sonucuna herhangi biri varabilecek mi bilmiyorum. Sadece şunu söyleyebilirim: Bilmiyorum. Yaptıysa da, yapmadıysa da, kesin bir dille bunu reddediyor. Babası, Kral (Selman bin Abdülaziz) reddediyor. CIA onların yaptığını söylemiyor. Bazı şeylere işaret ediyor. Ve işaret ettiği şeylere baktığınızda, belki yaptığı belki de yapmadığı sonucuna varabilirsiniz, ama bu da sahte haberciliğin bir diğer yönü" açıklamalarında bulundu.

Veliaht Prens Muhammed'in cinayetin arkasında olduğu iddiasını "kesinlikle reddettiğini" söyleyen Trump şöyle konuştu:

"İşlenen suçtan tiksiniyorum, üstünün örtülmeye çalışılmasından tiksiniyorum. Size şu kadarını söyleyebilirim: Veliaht Prens benden daha fazla tiksiniyor ve bunu kesin bir dille reddettiler."

Trump: Dünya çok, çok vahşi bir yer

Cemal Kaşıkçı cinayetinden kimin sorumlu olduğu sorulduğunda, kesin bir suçlama yöneltmekten kaçındı.

Trump, "Belki de dünya suçlanmalı, çünkü dünya çok, çok vahşi bir yer" dedi.

Öte yandan Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretine çıktı. Veliaht Prens Muhammed'in ilk durağı Birleşik Arap Emirlikleri oldu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek hafta Arjantin'de gerçekleşecek G-20 zirvesinde Prens Selman ile görüşme ihtimalinin olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.