BM yoğun saldırılar nedeniyle İdlib'de gıda yardımını kesti

BM yoğun saldırılar nedeniyle İdlib'de gıda yardımını kesti

Birleşmiş Milletler İdlib'de güvenlik kaygıları nedeniyle 50 bin kişiye aylık gıda dağıtımının askıya alındığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'deki Esed rejimi ve Rus güçlerinin saldırılarını yoğunlaştırdığı İdlib'de güvenlik nedeniyle 50 bin kişiye aylık genel gıda dağıtımının askıya alındığını bildirdi.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Dünya Gıda Programı (WFP) Sözcüsü Herve Verhoosel "WFP ve BM, çatışan tüm taraflara şiddetin azaltılması ve Türkiye ile Rusya arasında 2018'de imzalanan ateşkes anlaşmasına uyulması çağrısında bulunuyor" ifadelerini kullandı.

WFP ve ortaklarının 'Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde güvenlik önlemlerinin yüksek olduğu bölgelerde ihtiyaç sahibi sivillere yardım yapıldığı ve sıcak yemek dağıtıldığını aktaran sözcü, saldırıların yoğun olduğu bölgelerde bulunan sivillere bu hizmetlerin verilemediğini bildirdi.

İdlib'de güvenlik gerekçeleriyle 50 bin kişiye aylık gıda dağıtımının askıya alındığını açıklayan Verhoosel, tarafları sivillerin korunmasına ve uluslararası hukuka saygı duymaya davet etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.