Son 10 günde İdlib bölgesinden 180 bin kişi evlerini terk etti

Son 10 günde İdlib bölgesinden 180 bin kişi evlerini terk etti

Birleşmiş Milletler'e bağlı İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, 10 günlük süre içinde 180 bin kişinin İdlib bölgesinden göç ettiğini bildirdi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, 29 Nisan-9 Mayıs tarihleri arasında 180 bin kişinin bölgeden göç ettiğini, bombardımanın 15 sağlık kurumu, 16 okul ve 3 göçmen çadırını hedef aldığını açıkladı.

İdlib’in güney kırsalı ve çevresindeki iller, geçtiğimiz yıl ‘gerilimi azaltmak’ için imzalanan Rus-Türk anlaşması kapsamında olmasına rağmen Nisan ayının sonundan bu yana Beşar Esed’e bağlı güçler ve Rus uçakları tarafından yoğun bir şekilde bombalanıyor.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’nden (OCHA) yapılan açıklamada, “Bazı örgütler merkezlerinin hasar görmesi veya tahrip edilmesinin ardından güvensiz bir hal alması nedeniyle bölgedeki çalışmalarını askıya aldı. Diğerleri ise işçilerinin güvenliğini sağlamak veya tüm nüfusun belirli alanlardan uzaklaşmasının bir sonucu olarak faaliyetlerini durdurmaya karar verdi” ifadelerine yer verildi.

5 yardım görevlisi de öldü

8 Mayıs’tan bu yana çatışmadan etkilenen bölgelerdeki 16’dan fazla insani yardım örgütü faaliyetlerini askıya aldı. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’nin açıklamasına göre bombardıman sonucu 5 yardım görevlisi hayatını kaybetti.

Öte yandan WFP, İdlib'in güneyindeki ve batısındaki köy ve kasabalarda 47 bin kişiye yardım dağıtımını durdurduğunu açıkladı. Programdaki bazı çalışanların çatışma bölgelerinden ayrılmak zorunda kaldıkları belirtilirken, taraflara çatışma ortasında kalan ailelere yardım sağlanması için izin verme çağrısında bulunuldu.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.