İdlib'de Rus bombardımanından kaçan siviller zeytinliklere sığındı

İdlib'de Rus bombardımanından kaçan siviller zeytinliklere sığındı

İdlib'in güneyine yönelik Rus bombardımanından kaçan siviller zeytinliklere sığındı.

İdlib'in güneyine yönelik Rus bombardımanından kaçan siviller zeytinliklere sığındı.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Hama kuzeyiyle İdlib'in güneyine yönelik uzun süredir devam eden Rusya-Esed rejimi bombardımanından dolayı binlerce sivil bölgeden göç etmek zorunda kaldı.

Sivillerin büyük bir kısmı İdlib'in kuzeyine doğru göç ederken bir kısmı da Halep kırsalında muhaliflerin kontrolündeki bölgelere sığındı.

En az 180 bin kişi yerinden oldu

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, 29 Nisan-9 Mayıs tarihleri arasında 180 bin kişinin İdlib'in güneyindeki bölgelerden göç ettiğini, bombardımanın 15 sağlık kurumu, 16 okul ve 3 göçmen çadırını hedef aldığını açıkladı.

Hava saldırılarıyla ilgili haber aktarımı yapan yerel kaynaklar, sivillere ait göç konvoylarının da savaş uçakları tarafından hedef alındığını aktarıyor.

Zeytin ağaçları altında yaşamaya çalışan siviller:

Rus uçakları sivil savunma ekiplerine ait merkezi vurdu

Öte yandan Rusya'ya ait olduğu belirtilen savaş uçakları dün İdlib'in güney kırsalındaki Kafranbel kasabasında Suriye Sivil Savunma ekiplerinin kullandığı bir merkezi hedef aldı. Hava saldırısına hedef olan merkez tamamen servis dışı kalırken, bölgede düzenlenen hava saldırıları sonrasında acil müdahalelerde kullanılan birçok araç da kullanılamaz hale geldi.

Hedef alınan sivil savunma merkezi:

r1-008.jpg

r2-004.jpg

r3-001.jpg

Nisan ayı başından bu yana sürekli olarak artan Rusya-Esed rejiminin hava ve kara bombardımanları, yerini kapsamlı kara saldırısına bırakmış durumda. Geçtiğimiz haftadan bu yana Hama kuzey kırsalından İdlib'e doğru ilerleyen Rusya destekli rejim güçleri, İdlib il sınırına ulaşmış durumda.

Türkiye, Rusya ve İran, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında, İdlib ve çevresini "Gerginliği Azaltma Bölgesi" ilan etmişti. Ancak son saldırılarla birlikte mutabakatın geçerliliğini yitirdiği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.