BM'den 'Gazze savaşa sürükleniyor' uyarısı

BM'den 'Gazze savaşa sürükleniyor' uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM) İsrail ve Filistin’in "tam ölçekli bir savaşa doğru sürüklendiği" uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland İsrail ve Filistin'in "tam ölçekli bir savaşa doğru sürüklendiği" uyarısında bulundu.

Wennesland Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Ateşi derhal kesin. Tam ölçekli bir savaşa doğru sürükleniyoruz. Her taraftan liderler tansiyonu düşürmek için sorumluluk almalı " açıklamasında bulundu.

Wennesland "Gazze’de savaşın faturası korkunç ve sıradan insanlar tarafından ödeniyor. BM taraflarla sükuneti sağlamak için çalışıyor. Şiddeti şimdi durdurun" dedi.

Gazze’deki evlerin sarsıldığı ve Çarşamba sabahı güneş doğduktan sonra en az 30 patlama duyulduğu bildiriliyor.

Gazze'de kontrolü elinde bulunduran Hamas, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere sert müdahalesi sonrasında İsrail'e roket saldırıları başlatmıştı. Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa ve çevresinde cuma günü başlayan gerginlik, pazartesi gününe kadar devam etmiş çıkan olaylarda 700'den fazla Filistinli yaralanmıştı.

Kaynak: DW Türkçe

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.