BM'den Venezuela raporu: 7 günde 40 kişi öldü

BM'den Venezuela raporu: 7 günde 40 kişi öldü

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Colville, Cenevre'de düzenlenen basın toplantısı 21-26 Ocak tarihleri arasında Venezuela'daki gösteriler esnasında en az 40 kişinin öldüğünü açıkladı.

Venezuela'da siyasi kriz uluslararası toplumun muhalefet liderini ülkenin meşru lideri tanımasıyla birlikte daha da derinleşirken, sokakta da gerilim tırmanıyor.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville, Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında, 21 - 26 Ocak tarihleri arasında Venezuela'da en az 40 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Sözcü, hayatını kaybedenlerden 26'sının hükümet yanlısı güvenlik güçlerinin ateşinde, 5 kişinin ev baskınlarında ve 11 kişinin de yağmalama sırasında öldüğünü dile getirdi.

Ayrıca Colville, 21 - 26 Ocak tarihleri arasında, 77'si çocuk 850'den fazla kişinin gözaltına alındığını söyledi. BM Sözcüsü çocuklardan bazılarının yaşlarının 12'den küçük olduğunu da sözlerine ekledi.

Birleşmiş Milletler, 23 Ocak'ta düzenlenen muhalif gösteriler sırasında Venezuela genelinde 696 kişinin gözaltına alındığını ve bunun ülkede son 20 yılda, bir gün içerisinde yapılan en yüksek gözaltı olarak kayıtlara geçtiğini belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.