ABD Guaido'ya Venezula'nın mal varlıklarının kontrolünü verdi

ABD Guaido'ya Venezula'nın mal varlıklarının kontrolünü verdi

ABD'nin Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif lider Guaido'ya ABD bankalarında tutulan Venezuela'ya ait mal varlıklarının kontrolünü verdiği bildirildi.

ABD'nin Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif lider Juan Guaido'ya ABD bankalarında tutulan Venezuela'ya ait mal varlıklarının kontrolünü verdiği bildirildi.

Reuters'ın haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığından bugün yapılan açıklamada, New York Federal Rezerv Bankası ya da ABD sigortalı herhangi bir bankada bulunan belirli mal varlıklarının Guaido'nun kontrolüne verildiği belirtildi.

Cuma günü verilen sertifika, Venezuela hükümeti veya merkez bankasına ait hesaplarda tutulan belirli mal varlıkları için geçerli. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Robert Palladino yaptığı açıklamada, "Bu sertifika, Venezuela’nın meşru hükümetinin mal varlıklarını Venezuela halkının çıkarları için korumasına yardımcı olacak." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.