Maduro: ABD'ye gereken cevabı vereceğiz

Maduro: ABD'ye gereken cevabı vereceğiz

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD'nin ülkesine yönelik yaptırım uygulama kararına tepki göstererek, gereken yasal cevabı vereceklerini söyledi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ABD'nin devlete ait petrol holdingi PDVSA'ya uygulamayı kararlaştırdığı yaptırımlara karşı önlem alınacağını duyurdu. Maduro televizyondan yaptığı konuşmada holding yönetimine PDVSA'nın ABD'deki kuruluşu Citgo'nun "mülkünü ve varlığını" korumak amacıyla Amerikan ve uluslararası mahkemelere başvurulması için direktif verdiğini söyledi.

ABD Maliye Bakanı Steven Mnuchin, Maduro üzerindeki baskıyı arttırmak için milli petrol şirketine uygulanacak yaptırımlar hakkında bilgi verdi. Mnuchin petrol holdingiyle ilgili yaptırımların Venezuela'da geçici hükümet kurulana ya da demokratik seçimle belirlenmiş bir hükümet işbaşına gelene kadar yürürlükte kalacağını açıkladı.

ABD Maliye Bakanı Citgo şirketinin faaliyetini sürdürebileceğini ancak elde ettiği gelirin ABD'deki bir banka hesabında bloke edileceğini açıklamıştı.

Maduro ABD'nin Venezuelalıların varlığı olan Citgo'yu "çalmaya" teşebbüs ettiğini ve bunun yasa dışı bir uygulama olduğunu söyledi. Petrol ağır ekonomik krizle sarsılan Venezuela'nın en önemli gelir kaynağını oluşturuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.