BMGK'dan ABD ile Taliban arasındaki anlaşmaya destek

BMGK'dan ABD ile Taliban arasındaki anlaşmaya destek

ABD'nin Taliban ile imzaladığı anlaşma Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından, 15 üyenin oy birliği ile desteklendi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Afganistan’da barışın sağlanması için ABD ile Taliban arasında varılan anlaşmaya destek verdi. Konseyin 15 ülkeden oluşan daimi ve geçici üyelerinin tamamı, ABD’nin konuyla ilgili karar tasarısını onayladı.

Anlaşmayı "Afganistan’daki savaşın sona ermesi ve ülke içi gruplar arasındaki müzakereler adına önemli bir adım" olarak nitelendiren BMGK, Kabil hükümetine de çağrıda bulunarak, barış sürecine ivme kazandırılmasını talep etti.

ABD ile Taliban arasında yürütülen uzun soluklu görüşmelerin ardından 29 Şubat'ta imzalanan anlaşma Afganistan’da bulunan Amerikan askerlerinin kademe kademe ülkeden çekilmesini ve Afganlar arası görüşmelerin başlamasını öngörüyor.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.