BMGK'dan Taliban'a 'ateşkese icabet' çağrısı

BMGK'dan Taliban'a 'ateşkese icabet' çağrısı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Taliban’ı Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin önerdiği ateşkes çağrısına karşılık vermeye çağırdı.

BMGK tarafından yapılan açıklamada, "Taliban’ı gecikmeden bu yolu takip etmeye çağırıyoruz" ifadeleri kullanılırken, Afgan halkının kalıcı barışa ulaşması amacıyla siyasi anlaşmaya varılması için Şubat ayında Kabil hükümeti tarafından sunulan ön koşul ve şiddet tehdidi olmaksızın doğrudan barış görüşmelerine başlanması teklifini kabul etmeleri de istendi.

Afganistan’daki son saldırıların kınandığı açıklamada, BMGK üyeleri, 20 Ekim’deki milletvekili seçimleri ile 20 Nisan 2019’da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin "güvenilir ve şeffaf" bir ortamda yapılmasının önemi de vurgulandı.

2001’deki ABD işgalinden bu yana süren çatışmaların devam ettiği Afganistan'da, Taliban ile Kabil hükümeti arasında geçtiğimiz Ramazan Bayramı boyunca ateşkes ilan edilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.