BM'nin Suriye hakkındaki 'gizli direktif metni' yayınlandı

BM'nin Suriye hakkındaki 'gizli direktif metni' yayınlandı

Rus Kommersant gazetesi, BM'nin Suriye hakkındaki 'gizli direktif metnini' yayınladı.

Rus Kommersant gazetesi, Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye'nin yeniden inşa edilmesine ancak ülkedeki siyasi geçiş süreci tamamlandıktan sonra yardıma hazır olacağını bildiren "gizli direktif metnini" yayınladı.

BM'nin Suriye'deki tüm birimleri için 17 Ekim 2017'de hazırlandığı belirtilen gizli direktifte, "BM, ancak gerçek ve kapsamlı bir siyasi geçiş gerçekleştirdikten sonra Suriye'yi yeniden kalkındırma sürecine katkı sağlamaya hazır olacak" ifadelerine yer verildi.

BM'nin Suriye ekonomisini kalkındırmaya yönelik projelerde yer almayacağı ifade edilen belgede, sadece insanların hayatlarının kurtarılması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için insani yardımların söz konusu olduğu vurgulandı.

"Yardım önceliği halkın ihtiyaçlarına göre olmalı"

"Bu sınırların dışına çıkan geliştirme veya kalkındırma faaliyetleri, diğer mekanizmalara yansıtılmalı" denen direktifte, yardım önceliklerinin ise hükümetin değil, halkın ihtiyaçlarına göre belirlenmesi gerektiği kaydedildi.

Kommersant, direktifin o zamanki BM Siyasi İşler Genel Sekreter Başyardımcısı Jeffrey Feltman tarafından hazırlandığını, Feltman'ın geçtiğimiz nisanda görevinden ayrıldığını ifade etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.