Bolivya'da görevden el çektirilen Morales hakkında yakalama kararı

Bolivya'da görevden el çektirilen Morales hakkında yakalama kararı

Bolivya’da eski Devlet Başkanı Evo Morales hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Bolivya’da savcılar, şuan Arjantin’de bulunan eski Devlet Başkanı Evo Morales hakkında, “halkı kışkırtma ve terörizm” suçları ile ilgili soruşturma kapsamında, yakalama kararı çıkardı.

La Paz savcıları, Jhimmy Almanza ve Richard Villaca, güvenlik güçlerine 'Juan Evo Morales Ayma'yı tutuklayıp Adalet Bakanlığı merkezine teslim etmelerini' emreden raporu imzaladı.

İçişleri Bakanı Arturo Murillo, Morales hakkında alınan kararı Twitter hesabından paylaştı.

Morales, salı günü Buenos Aires’te yaptığı açıklamada, Sosyalizme Doğru Hareket Partisi’nden (MAS) aday olmamasına rağmen, Bolivya’da yapılacak olan seçimlerde, seçimi kazanacağına dair ‘güvenini’ vurguladı.

Morales’in istifa edip ülkeyi terk etmesinin ardından, Bolivya Parlamentosu, eski başkanın adaylık hakkının olmadığını açıklarken, Bolivyalı yetkililer, parlamentonun Kasım ayının sonunda Devlet Başkanlığı ve yasama seçimlerinin yapılması için bir yasayı onayladığını duyurdu. Ancak seçimlerin yapılacağı tarih ise henüz belli değil.

Morales, Pazartesi günü verdiği röportajda, dürüst bir seçim sürecinin yürütülmesini sağlamak için Bolivya’ya uluslararası bir heyet gönderilmesi çağrısında bulundu. Morales, Bolivya’ya diktatörlüğün hükmettiğini vurgulayarak kendisinin ‘siyasi bir zulmün’ kurbanı olduğunu söyledi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.