Bolton'dan Nikaragua devlet başkanına tehdit: 'Günleri sayılı'

Bolton'dan Nikaragua devlet başkanına tehdit: 'Günleri sayılı'

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Ortaga'nın günleri artık sayılı, Nikaragua halkı yakında özgür olacak" ifadesini kullandı.

Nikaragua Devlet Başkanı'nı protestoculara baskı uygulamak, öldürmek ve hapsetmekle suçlayan Bolton ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Ortaga'nın günleri artık sayılı, Nikaragua halkı yakında özgür olacak" ifadesini kullandı.

Nikaragua'da 18 Şubat'ta üç protestocu lidere hapis cezası verildi. Medardo Mairena 216 yıl, Pedro Mena 210 yıl ve Luis Orlando Pineda 159 yıl hapis cezası aldı. Aynı gün, Miami'de Venezüella diasporası temsilcileriyle görüşen ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Nikaragu'da dahil, sosyalist ve komünist rejimlerin baskısı altında olan tüm ülke halklarına destek verdiğini söyledi.

Trump, "Sosyalizm ve Komünizmin sadece Venezüella'da değil aynı zamanda Nikaragua ve Küba'da da sayılı günleri kaldı. Bir gün Tanrı'nın yardımıyla Caracas, Managua ve Havana'daki insanların neler başarabileceğini göreceğiz. Venezüella özgürleştiği zaman, Küba ve Nikaragua da özgürleşecek. O zaman yarımkürenin tümü insanlık tarihinde ilk kez özgür olacak" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.