ABD'den Pakistan'a karşı Hindistan'a destek: 'Kendinizi savunmak hakkınız'

ABD'den Pakistan'a karşı Hindistan'a destek: 'Kendinizi savunmak hakkınız'

ABD, Keşmir saldırısı sonrası Pakistan'a karşı Hindistan'a yönelik desteğini açıkladı.

ABD, Keşmir saldırısı sonrası Pakistan'a karşı Hindistan'a yönelik desteğini açıkladı.

Keşmir'de geçtiğimiz gün düzenlenen ve 40'tan fazla Hint askerin ölümüyle sonuçlanan saldırı sonrası Hindistan ile Pakistan arasında ipler gerilmişti. Pakistan destekli Ceyş-i Muhammed adlı grubun üstlendiği saldırının ardından Hindistan Pakistan'ı suçlayan açıklamalar yapmış, Pakistan ise saldırıyı kınamıştı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Hint mevkidaşı Ajit Doval ile saldırı sonrası telefonda görüştü. Hindistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Bolton, saldırının arkasındaki kişileri adalete teslim edeceklerini söyledi. Bolton'un aynı zamanda "Kendini savunmak Hindistan'ın hakkı" şeklinde konuştuğu ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı şu ifadeleri kullandı: "İki ulusal güvenlik danışmanı, Pakistan'ın Ceyş-i Muhammed ve Hindistan'ı, ABD'yi ve bölgedeki diğer ülkeleri hedef alan diğer terörist gruplara güvenli bir liman olmayı sona erdirmesi için birlikte çalışacaklarını belirttiler."

Hindistan, saldırı sonrası Pakistan'ın sorumlu tutulması gerektiğini şiddetle savunurken, ABD'nin Hindistan'a olan desteği, Pakistan'ın siyasi ve diplomatik olarak zor günlerden geçebileceği şeklinde yorumlanıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.