Hindistan'dan sonra İran da Pakistan'ı uyardı: 'Teröristleri önleyin yoksa harekete geçeriz'

Hindistan'dan sonra İran da Pakistan'ı uyardı: 'Teröristleri önleyin yoksa harekete geçeriz'

İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi Pakistan'ı uyardı.

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi Pakistan'ı uyardı.

İran devlet ajansı IRNA'ya konuşan Caferi, İran'ın doğusunda Ceyş el Adl tarafından düzenlenen bombalı saldırı sonrası Pakistan'ı hedef aldı. Caferi "Eğer Pakistan kendi sorumluluklarını yerine getirmezse, İran uluslararası hukuk temelinde sınırlarındaki tehdide karşı koyma ve teröristleri cezalandırmak için misilleme yapma hakkına sahiptir." şeklinde konuştu.

13 Şubat günü, İran'ın Pakistan sınırına yakın Sistan Belucistan eyaletinde Haş - Zahidan yolu üzerinde seyir halindeki otobüsü hedef alan bir bombalı saldırı gerçekleştirilmişti. Devrim Muhafızı güçlerini taşıyan otobüse yönelik saldırı sonrası en az 41 asker ölmüştü.

Saldırının sorumluluğunu Sünni silahlı grup Ceyş el Adl üstlenmişti.

Ceyş el Adl, geçtiğimiz yıl da bölgede 14 İran askerini kaçırmış, olay sonrası iki ülke arasında gerilim yaşanmıştı. Kaçırılan askerlerinden beşi, Pakistan'ın arabuluculuğu sonucu serbest bırakılmıştı.

İran, Ceyş el Adl'in Pakistan topraklarını İran'a yönelik saldırılar için kullandığını belirterek, Pakistan'a gruba karşı eylemde bulunma çağrısı yapıyor.

Geçtiğimiz gün Keşmir'de düzenlenen ve en az 40 Hint askerinin öldüğü saldırı sonrası Hindistan da Pakistan'ı hedef alan açıklamalar yapmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum