İran Devrim Muhafızları'na saldırıdan Pakistan'ı sorumlu tuttu

İran Devrim Muhafızları'na saldırıdan Pakistan'ı sorumlu tuttu

İran Parlamento Sözcüsü Ali Laricani, İran Devrim Muhafızları'na yönelik düzenlenen saldırıdan komşu ülke Pakistan'ı sorumlu tuttu.

İran Parlamento Sözcüsü Ali Laricani 27 askerin öldüğü İran Devrim Muhafızları'na yönelik saldırının "Pakistan tarafından planlandığı ve gerçekleştirildiğini" ve ülkenin bunun hesabını vermesi gerektiğini söyledi. Laricani'nin söz konusu açıklamaları İran resmi haber ajansı IRNA üzerinden duyuruldu.

Sistan ve Belucistan eyaletinde, Zahedan ve Kaş kentlerini bağlayan yolda geçen Çarşamba günü düzenlenen saldırıyı Ceyş el Adil üstlenmişti. İran'ın terör örgütü listesinde yer alan örgüt, İran'daki dini azınlıklar arasında yer alan Sünni Beluç halkına daha fazla hak tanınmasını talep ediyor. Örgütün komşu ülke Pakistan'da bulunan sığınaklardan örgütün operasyonlarını yönettiği tahmin ediliyor.

Daha önce saldırıyı kınadığını açıklayan Pakistan, suçlamalara yönelik ise henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

Pakistan büyükelçisi bakanlığa çağrıldı

İran, Devrim Muhafızları'nın hedef alındığı saldırıyla ilgili Pakistan'ın Tahran Büyükelçisi Refet Mesud'u Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.