Keşmir'de Hint askerlerine bombalı araç saldırısı: En az 40 ölü

Keşmir'de Hint askerlerine bombalı araç saldırısı: En az 40 ölü

Keşmir'de Hint güvenlik görevlilerine yönelik bombalı araç saldırısı gerçekleştirildi.

Keşmir'de Hint güvenlik görevlilerine yönelik bombalı araç saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda en az 40 askerin öldürüldüğü belirtildi.

Hindistan kontrolündeki Keşmir'in başkenti Srinagar yakınlarında dün gerçekleştirilen saldırı, bölgede Hint güçlerine yönelik en ağır saldırılardan biri niteliğinde. Paramiliter Merkezi Rezerv Polis Gücü konvoyuna düzenlenen saldırıda en az 40 asker öldü.

Saldırı, başkent Srinagar'a 20 kilometre mesafedeki otoyolda seyreden bir askeri konvoyu hedef aldı. 78 araçtan oluşan ve yaklaşık 2500 güvenlik görevlisini taşıyan konvoy, bir bombalı araçla vuruldu. Saldırıyı, bölgede aktif olan silahlı gruplardan Ceyş-i Muhammed üstlendi. Grup tarafından yapılan açıklamada, "Adil Ahmed" isimli Ceyş-i Muhammed mensubunun kullandığı bombalı aracın konvoyun geçişi sırasında infilak ettirildiği belirtildi.

Saldırıdan sonra açıklama yapan Hindistan Başbakanı Narendra Modi "Kahraman güvenlik görevlilerimizin fedakarlıkları boşa gitmeyecek" şeklinde konuştu. Saldırı sonrası, bölgede zaten gergin olan atmosferin daha da gerileceği tahmin ediliyor. Hindistan Dışişleri Bakanlığı da, saldırı sebebiyle Pakistan'ı suçladı. Pakistan ise Keşmir'deki gruplara destek olduğu suçlamalarını reddetti.

Yerel kaynaklar, söz konusu saldırının Keşmir'de bugüne dek yaşanan en ağır saldırı olduğu görüşünde. Ölü sayısının artacağı ifade edilirken, saldırının Keşmir'de son yıllarda artan şiddeti daha uç bir noktaya taşıyacağı düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum