Brexit: İngiltere AB'den anlaşmasız ayrılamayacak

Brexit: İngiltere AB'den anlaşmasız ayrılamayacak

İngiltere'de anlaşmasız Brexit'i engelleyen ve erteleme talep edilmesini sağlayacak olan yasa tasarıları Lordlar Kamarası'nda onaylandı.Brexit: İngiltere AB'den anlaşmasız ayrılamayacak

İngiltere'de anlaşmasız Brexit'i engelleyen ve erteleme talep edilmesini sağlayacak olan yasa tasarıları Avam Kamarası'nın ardından Lordlar Kamarası'nda da kabul edildi.

Böylece tasarılar pazartesi günü Kraliçe tarafından imzalanacak ve parlamento 14 Ekim'e kadar askıya alınmadan önce yasalaşmış olacak.

Yasaya göre eğer Parlamento 19 Ekim'e kadar bir Brexit anlaşması onaylamamış veya anlaşmasız ayrılığa onay vermemişse Başbakan Boris Johnson Brüksel'den üç aylık uzatma talep etmek durumunda olacak.

Ne var ki, Johnson "bunu yapmaktansa bir çukurda ölmeyi tercih ederim" diyerek reddediyor. Bu sebeple erken seçim olasılığı hala gündemde ancak Johnson mecliste çoğunluğa sahip değil ve muhalefetin bir bölümü de erken seçime karşı çıkıyor.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.