Brexit 'yılan hikayesine' döndü: May erteleme talep ediyor

Brexit 'yılan hikayesine' döndü: May erteleme talep ediyor

İngiltere başbakanı Theresa May Brexit'in ertelenmesini talep etti.

İngiltere Başbakanı Teheresa May Brexit tarihinin 30 Haziran'a ertelenmesini önerdi. İngiliz Başbakan'ın Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'a gönderdiği mektupta ülkenin Avrupa Birliği'ni terk etme tarihinin 30 Haziran'a kadar uzatılması teklif edildi. Başbakan ayrıca Avrupa Parlamentosu Seçimleri'ne katılmak için Londra'nın hazırlıklara başlayacağını da belirtti.

Avrupa Komisyonu ise bu teklifin açıklanmasından kısa süre önce Brexit için esnek bir erteleme tarihi belirlenebileceğini açıklamıştı. Komisyon yetkilileri sürenin 12 aya kadar çıkabileceğini de belirtmişti. Komisyon'un bu teklifi Başbakan May'e 10 Nisan'da düzenlenecek Avrupa Birliği zirvesinde sunması söz konusuydu.

May'in geçtiğimiz ay Brexit'i erteleme talebi üzerine AB tarafı koşullu olarak iki tarih belirlemişti. Buna göre İngiliz Parlamentosu'nun Brexit anlaşmasını onaylaması halinde İngiltere AB'den 22 Mayıs'ta ayrılacaktı. Aksi takdirde ayrılık tarihi 12 Nisan olacaktı.

İngiltere parlamentosunun şimdiye kadar hiçbir yönde ortak karar almayı başaramaması AB devlet liderlerini 10 Nisan'da konuyla ilgili bir zirve düzenlemeye itmişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.