Brezilya'da atık barajı çöktü: 200'den fazla kişi kayıp

Brezilya'da atık barajı çöktü: 200'den fazla kişi kayıp

Brezilya'da bir maden atık barajının çökmesi sonucu en az 9 işçinin hayatını kaybettiği, 200'den fazla kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

Brezilya'nın güney batısında bir maden atık barajının çökmesi sonucu en az 9 kişi öldü yetkililer 200'ü aşkın kişinin de kayıp olduğunu açıkladı.

Minas Gerais eyaletinde bulunan madenin işletmecisi Vale SA şirketi, kazanın yaşandığı sırada bölgede 300 işçinin çalıştığını, ancak şimdiye kadar sadece 100 işçiyle irtibat kurabildiklerini duyurdu. Şehrin Valisi Romeu Zema çamur akıntısına kapılan işçilerin sağ kurtulmasının oldukça zor olduğunu ve ölü sayısının artabileceğini açıkladı.

808x518_cmsv2_304140fc-ead7-5bd2-88e3-769b0e6e062b-3621746.jpg

Cevher artığının Brumadinho kentine bağlı Vila Ferteco yerleşimine ulaştığı, kentin bazı semtlerinde vatandaşların tahliye edildiği, itfaiye ekiplerinin havadan ve karadan kurtarma çalışması yürüttüğü bilgisi paylaşıldı. Bölgede yaklaşık 200'e yakın itfaiye erinin görev yaptığı ifade edildi.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve 3 bakanı bölgeye göndereceğini duyurdu. Olay sonrası Brezilya'nın en büyük maden işletmecisi olan Vale SA şirketinin Amerikan borsalarında işlem gören hisseleri yüzde 10 değer kaybetti.

Brezilya'da Minas Gerais'e bağlı Mariana'da 2015'te Vale SA ve Avustralyalı BHP Billiton şirketinin işlettiği bir madenin atık barajının çökmesi sonucu 19 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı. Bu olay ülke tarihinin en büyük çevre felaketi olarak kayıtlara geçmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.