Brezilya'da Kovid-19 kaynaklı ölü sayısı 100 bini aştı

Brezilya'da Kovid-19 kaynaklı ölü sayısı 100 bini aştı

Brezilya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 100 bini aştı.

Pek çok ülkede yeni tip koronavirüs rakamlarında artış kaydediliyor. Pandeminin en çok etkilediği ülkelerden olan Brezilya'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 100 bin'i aştı.

Son 24 saatte kaydedilen 905 ölüm ile ülkede, pandemide hayatını kaybedenlerin sayısının 100 bin 477'ye ulaştığı açıklandı.

Aynı süre içinde 49 bin 970 de yeni vakanın tespit edildiği Brezilya'da kayda geçen toplam vaka sayısı 3 milyon 12 bin 412'ye yükseldi.

Pandeminin en etkili olduğu ülke olan ABD'deki toplam vaka sayısı ise 5 milyonu, ölü sayısı da 160 bini geçti. Bu da tüm dünyada Covid-19'dan hayatını kaybedenlerin yaklaşık beşte birinin ABD'de olduğu anlamına geliyor.

İran'da olağanüstü hal 2021'e kadar sürecek

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, pandeminin en ağır etkilediği ülkelerden olan İran'da ilan edilen olağanüstü hal uygulamasının Ocak 2021'e kadar devam etmesini beklediğini söyledi. Ruhani, "Altı aydır olağanüstü hal sürüyor. Bir altı ay daha devam edeceğinden yola çıkmalıyız" diye konuştu.

Ruhani, tedbirlerin birdenbire kaldırılamayacağını vurguladı ve normale dönüş ile tedbirlere uyma arasında bir orta yol bulmanın zaruri olduğunu söyledi. Resmi sayfasından açıklama yapan İran Cumhurbaşkanı, diğer yandan ülkede bazı tedbirlerin gevşetilmesinin de gerekli olduğunu savundu.

İran'da koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesiyle beraber halkın sosyal mesafe ve hijyen kurallarını ihmal ettiği iddia edilirken, günlük korona ölümleri 200'ü aştı. Bu da yoğun tartışma ve eleştirilere neden oldu.

İran'da kayda geçen vefat sayısı 18 bini aşarken, toplam vaka sayısının da 320 bini geçtiği bildirildi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.