Bulgaristan'da hükümet karşıtı göstericiler polisle çatıştı

Bulgaristan'da hükümet karşıtı göstericiler polisle çatıştı

Bulgaristan'da iki aydır süren protestolara katılanlar Başbakan Boyko Borisov’u ve hükümetini istifaya çağırdı.

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da meclis binası önünde toplanan binlerce kişi Başbakan Boyko Borissov ve hükümetinin istifasını istedi. Bugünkü protesto gösterisi, ülkede iki aydır süren hükümet karşıtı gösterilerin en büyüğü oldu.

Gösteriler sırasında polis ve protestocular arasında zaman zaman arbede yaşandı. Polis göstericilere biber gazıyla müdahale etti ve bazılarını gözaltına aldı. Göstericilerin de polise yumurta, elma ve çöp fırlattıkları görüldü.

Göstericiler bazı polis araçlarına da zarar verdi. En geniş katılımlı son gösteri yaz tatili nedeniyle tatilde olan parlamentonun açıldığı ilk günde yapıldı.

Bulgaristan halkı üç dönemdir başbakanlık görevini yürüten 61 yaşındaki Borissov’u ülkedeki yolsuzluklarla mücadelede başarısız kalmakla suçluyor. Meclis Başkanı Rumen Radev de ilk oturumda hükümete istifa çağrısı yaptı.

Başbakan Borisov ve Cumhuriyet Başsavcısı İvan Geşev’in istifaları talebiyle temmuz ayı başında başlayan protestolar kapsamında başta başkent Sofya olmak üzere ülkenin birçok şehrinde göstericiler kilit kavşaklarda çadır kentler kurarak eylemler düzenliyor.

2007 yılında AB üyesi olan Bulgaristan, yolsuzluğun en çok görüldüğü AB ülkesi olarak biliniyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.