Burkina Faso'da camiye düzenlenen saldırıda onlarca Müslüman can verdi

Burkina Faso'da camiye düzenlenen saldırıda onlarca Müslüman can verdi

Burkina Faso'da sabah namazı için camiye giden Müslümanlar silahlı saldırının hedefi oldu.

Yerel ve güvenlik kaynaklarının Pazartesi günü AFP'ye verdiği bilgiye göre, Burkina Faso'nun doğusundaki bir camiye düzenlenen saldırıda onlarca Müslüman hayatını kaybederken, aynı gün içerisinde bir kilisede ayine katılan Katoliklere yönelik bir başka saldırı daha meydana geldi.

Bir güvenlik kaynağı "Silahlı kişiler Pazar günü sabah 5.00 sularında Natiaboani'deki bir camiye saldırdı ve onlarca kişinin ölümüne neden oldu" dedi.

Bir bölge sakini telefonla yaptığı açıklamada, "Kurbanların hepsi Müslümandı, çoğu erkekti" dedi ve sabah namazı için geldiklerini söyledi.

Bir başka yerel kaynak ise “silahlı kişiler sabahın erken saatlerinde kasabaya girdiler. Camiyi kuşattılar ve günün ilk namazı için orada toplanan Müslümanlara ateş etmeye başladılar" dedi.

Kaynak, "Aralarında önemli bir dini liderin de bulunduğu birkaç kişi vuruldu" diye ekledi.

Natiaboani, Burkina Faso’nun doğu bölgesindeki ana kent olan Fada N'Gourma'nın yaklaşık 60 kilometre güneyinde yer alan ve 2018'den bu yana silahlı grupların düzenli saldırılarına maruz kalan kırsal bir bölge.

Üst düzey bir kilise yetkilisi, camiye yapılan saldırıyla aynı gün, Burkina Faso'nun kuzeyinde Pazar ayini sırasında bir Katolik kilisesine yapılan saldırıda en az 15 sivilin öldüğünü ve iki kişinin de yaralandığını söyledi.

Kaynak: Mepa News, AFP

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.