Burkina Faso'da cunta güçleri 200'den fazla sivili infaz etti

Burkina Faso'da cunta güçleri 200'den fazla sivili infaz etti

Burkina Faso'da Rusya destekli cunta güçlerinin ülkenin kuzeyinde gerçekleştirdiği baskınlarda 200'ü aşkın sivilin infaz edildiği bildirildi.

* Uyarı: Bu haberdeki görüntüler bazı okurlar için rahatsız edici olabilir.

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da askeri cunta güçleri ve Rus Wagner birliklerinin Müslüman sivillere yönelik katliamları devam ediyor.

12 Aralık günü ülkenin kuzey kesimindeki köylere düzenlenen baskınlarda 200'den fazla sivilin cunta güçleri tarafından infaz edildiği bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre cunta güçleri 12 Aralık günü Hokélirou ve çevresindeki bazı köylere baskın düzenledi.

Düzenlenen baskında köylerde yaşayan çoğu kadın ve çocuk 200'den fazla Müslüman sivilin toplu bir şekilde infaz edildiği ifade edildi.

Bölgenin konumu:

Cunta güçleri ve Wagner birlikleri sıklıkla bölgedeki köylere, cihat yanlısı grupları destekledikleri iddiasıyla baskınlar düzenliyordu.

Bölge kaynakları, düzenlenen baskınlarda infaz edilen sivillere ait görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaştı.

burkina-12-aralik.jpg

Burkina Faso'da yaklaşık 10 yıldır devam eden çatışmalarda ordu güçleri ilk olarak Fransa, daha sonra ise Rusya'nın desteğiyle çok sayıda sivil katliamına imza attı.

Bu katliamlarda şimdiye dek binlerce sivilin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum