Burkina Faso'da darbe girişimi

Burkina Faso'da darbe girişimi

Burkina Faso'daki cunta yönetimi yeni bir darbe girişiminin engellendiğini duyurdu.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre gece saatlerinde darbe söylentileri nedeniyle çok sayıda gösterici sokağa indi.

Burkina Faso'daki cunta yönetimine bağlı istihbarat ve iç güvenlik servisleri tarafından kamuoyuna yapılan bilgilendirmede darbe girişiminin engellendiği belirtildi.

Darbe girişimine karışan ancak kaçmayı başaranların güvenlik güçlerince arandığı belirtilen açıklamada, darbeye kalkışanların ülkeyi kaosa sürüklemeye çalıştığı ifade edildi.

26 Eylül'de darbe söylentileri sonrası başkent Vagadugu'da çok sayıda gösterici sokağa inmiş ve mevcut cunta yönetimi İbrahim Traore'ye destek sloganları atmıştı.

Yaklaşık 20 milyon nüfuslu Burkina Faso'da'nun bağımsızlığını kazandığı 1960'tan bu yana 10'a yakın askeri darbe yaşandı.

Ocak 2022'de bir darbenin yaşandığı Burkina Faso'daki en son başarılı darbe girişimi Eylül 2022'de Yüzbaşı İbrahim Traore tarafından gerçekleştirilmişti.

Kaynak: Ajanslar, Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum