Burkina Faso'da El Kaide saldırıları: 40 asker öldü

Burkina Faso'da El Kaide saldırıları: 40 asker öldü

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da El Kaide tarafından düzenlenen saldırılarda çok sayıda askerin öldürüldüğü bildirildi.

(Fotoğraf: Arşiv)

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da çatışmalar devam ediyor.

El Kaide'nin Batı Afrika kolu Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin'in (CNİM) bölgedeki saldırılarını artırmakta olduğu dikkat çekiyor.

CNİM son olarak Burkina Faso'nun kuzey kesiminde 27 Mayıs cumartesi iki ayrı saldırı düzenledi. Saldırılarda 40 asker ve milisin öldürüldüğü ifade edildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere saldırılar ülkenin kuzeyindeki Nouna ve Dedougou yerleşimleri arasında düzenlendi. Saldırılarda en az 40 asker ve milis yaşamını yitirdi.

Bölgenin konumu:

burkina-saldiri-1.png

Saldırılara ilişkin açıklamada bulunan CNİM, iki saldırıda toplamda 39 Burkina Faso askerini öldürdüklerini belirtti.

CNİM, açıklamada, saldırılarda 4 askeri araç, 1 drone, 3 makinalı tüfek, 30 kalaşnikof, 4 mühimmat sandığı ve 58 motosiklet ele geçirildiğini öne sürdü. Ele geçirilen silah, motosiklet ve araçların fotoğrafları da sosyal medya üzerinden servis edildi.

burkina-saldiri-2.jpg

Burkina Faso'da askeri cunta yönetimi, geçtiğimiz günlerde ülkede varlığını artıran cihat yanlısı gruplara karşı cunta liderine ve orduya geniş haklar tanıyacağı düşünülen 'genel seferberlik' ilan etmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.