Büyük Dönüş Yürüyüşü dördüncü haftasına girdi

Büyük Dönüş Yürüyüşü dördüncü haftasına girdi

Büyük Dönüş Yürüyüşü dördüncü haftasına girerken 4 Filistinli daha İsrail güçlerince öldürüldü.

İsrail’in protestocuları caydırmaya çalışmasına rağmen gösteriler hız kesmeden devam etti.

Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileri 4. haftasına girerken aralarında bir gencin de bulunduğu 4 Filistinli Cuma günü Gazze sınırının kuşatma altındaki bölgesinde öldürüldü.

Cuma namazının ardından gösteriler hızlanırken, Gazze sağlık bakanlığı sabahleyin sınırın kuzeyinde, Cibaliye'nin hemen doğusunda bir Filistinlinin başından vurularak ağır yaralandığını duyurdu. Öğleden sonra ise 25 yaşındaki yaralı Ahmet Nabil el Ebu Akl'ın öldüğü bakanlık tarafından doğrulandı.

1-046.jpg

Filistinli bir eylemcinin kullandığı pet şişeden yapılmış gaz maskesi

Birkaç saat sonra bakanlık 24 yaşındaki Ahmet Reşad'ın sınırın kuzey bölgesinde İsrail güçleri tarafından vurulduğunu ve hayatını kaybettiğini açıkladı.

Akşam saatlerinde, bakanlık tekrar bir ölümü açıkladı. Bu sefer 15 yaşındaki Muhammed İbrahim Eyüp, Cibaliye'nin doğusunda öldürülürken  29 yaşındaki Saad Abdülmecid Ebu Taha, Han Yunus'un doğusunda boynundan vurularak öldürüldü. 

2-027.jpgİsrail keskin nişancılarının hedefinde yaşananlar dünyaya duyuran gazeteciler vardı

Gösteriler esnasında gazeteci Muhammed el Savalhi elinden vurularak yaralanırken Han Yunus'un doğusunda bir doktor ağır şekilde yaralandı.

3-019.jpgProtestolar sırasında uçurtmalar da kullanılıyor

Belirtilene göre İsrail güçleri gerçek kurşun kullanmakla beraber yoğun şekilde gaz bombaları da fırlatıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.