Çavuşoğlu: ABD ile yaptırımlar konusunda ortak çalışma grubu oluşturduk

Çavuşoğlu: ABD ile yaptırımlar konusunda ortak çalışma grubu oluşturduk

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin uyguladığı CAATSA yaptırımları konusunda ortak çalışma grubu oluşturulduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "2020'de de önceliğimiz diplomasi oldu, ama tıkandığı yerde sahaya indik, tekrar diyaloğun ve diplomasinin önünü açtık" dedi.

Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı: "Doğu Akdeniz'de bize rağmen bir şey yapılamayacağını herkese gösterdik. Ne yapabileceğimizi dost da düşman da gördü. Seneye AB ile ilişkilerimizin daha pozitif ortamda yürütülmesi için biz hazırız. AB'nin de hazır olmasını bekliyoruz."

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 füze savunma sistemleriyle ilgili ABD'nin uyguladığı yaptırımlara ilişkin de konuşan Çavuşoğlu, yaptırım kararı sonrası ortak çalışma grubu teklifinde bulunduklarını belirterek, "Şimdi o teklif ABD'den geldi. O teklife 'evet' dedik, bu görüşmeler başladı" açıklamasını yaptı.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.