Çavuşoğlu açıkladı: Türkiye Libya'ya asker gönderecek mi?

Çavuşoğlu açıkladı: Türkiye Libya'ya asker gönderecek mi?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya'ya asker gönderilmesi konusuna dair açıklamada bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya'ya asker gönderilmesi konusuna dair açıklamada bulundu.

Mevlüt Çavuşoğlu, Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grliç Radman ile Dışişleri Bakanlığı’nda yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çavuşoğlu, Libya'ya asker gönderilmesi konusuna dair şu ifadeleri kullandı:

“Güvenlik ve işbirliği anlaşması herhangi bir muharip güç göndermeyi kapsamıyor. Eğitim, öğretim, teknik bilgi ve tecrübe paylaşımıyla ilgili bir mutabakat zaptıdır. Bunun dışında bir şeyi kapsamıyor. Bizim geçmişte böyle bir anlaşmalarımız vardı. Güncellenmiş bir hali yeniden imzalanmıştır. Şu anda bir talep gelmediği için muharip bir güç gönderme durumu yoktur. Bu anlaşmanın içinde de yok. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız talep gelirse değerlendirebileceğimizi de daha önce açıklamıştır. Türkiye sınırlarının ötesine bir güç gönderdiği zaman, muharip olsun olmasın, bunun prosedürü bellidir. Meclis’ten tezkerenin geçmesi gerekiyor. Hem kendi iç hukukumuz açısından hem de uluslararası hukuka uygun bir şekilde Türkiye bugüne kadar adım atmıştır ve aynı şekilde de hareket edecektir.”

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.