Sisi: Libya'ya müdahale edebiliriz

Sisi: Libya'ya müdahale edebiliriz

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Libya’ya müdahale etme gücüne sahip olduklarını, Libya halkına saygı duydukları için bunu yapmadıklarını dile getirdi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Libya’ya müdahale etme gücüne sahip olduklarını söyledi. Ancak Libya halkına duydukları saygıdan ötürü bunu yapmadıklarını dile getirdi. Ayrıca Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin (UMH) Trablus’taki silahlı milislerin esiri olduğunu ve bu nedenle karşı karşıya kaldığı sorunları çözemediğini ifade etti.

Sisi, Şarm eş-Şeyh'te düzenlenen Dünya Gençlik Forumu’nda yaptığı konuşmada, UMH Başkanı Fayiz es-Serrac ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan iki mutabakatın, Kahire, Halife Hafter’in liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu (LUO) ve Libya Parlamentosu tarafından yasal görülmeyerek reddedildiğine değindi.

Cumhurbaşkanı Sisi, Mısır’ın ulusal güvenliğinin Akdeniz’de olanlardan doğrudan etkilendiğini dile getirerek, Kahire’nin ülkede yaşananlara müdahale etme gücüne sahip olmasına rağmen Libya halkıyla olan ilişkilere duyduğu saygıdan bunu yapmadığını vurguladı.

Hafter tarafından yönetilen Libya Ulusal Ordusu’nun (LUO) rolüne güvendiğini ima eden Sisi şunları söyledi;

“Özel gündemlere sahip diğer ülkelerin varlığı ışığında, Libya’nın güvenlik ve istikrarını sağlamada Ulusal Ordu’nun üzerinde sorumluluk var. Libya’da bugün yaşanan, hükümetin Trablus'taki silahlı ve terörist milislerin esiri olması neticesinde özgür iradeye sahip olmaması nedeniyledir. Bölgenin tekrar istikrara kavuşması hepimizin yararına olsa da herkes konuyu kendi çıkarlarına göre yönetmeye çalışıyor.”

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.