Çavuşoğlu: Ayasofya 1453'ten beri camidir

Çavuşoğlu: Ayasofya 1453'ten beri camidir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 'Ayasofya 1453'ten bu yana camidir, farklı inançlara sahip kişilerin ibadet etmesine yönelik bir yer olması mümkün değil' ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya, bugün Ankara'daki görüşmelerinin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşulan konulardan biri de Ayasofya oldu.

Laya, "Ayasofya'nın Ortodoksların, Katoliklerin ve Müslümanların ortak evi olması, insanlık mirasını temsil etmektedir" dedi ve ekledi:

"Biz de diyaloga güveniyoruz, Türkiye ve UNESCO arasındaki diyalogun yardımcı olacağını düşünüyoruz."

Laya'nın ardından konuşan Çavuşoğlu ise, İspanyol bakanın bu sözlerle Ayasofya'nın dünya kültür mirası olarak kalması ve herkese açık olmasını kastediyorsa buna katıldıklarını fakat bu sözlerin başka anlama da gelebileceğini söyledi.

Çavuşoğlu, Ayasofya'nın başka inançlardan insanların ibadet edeceği bir yer olamayacağını vurguladı:

"Tercümede yanlış anlaşılmadıysa ortak ev olarak kalmasını tercih ediyoruz dediler. Elbette dünya kültür mirası olarak tüm özellikleriyle Ayasofya'nın korunması, herkesin ziyaretine açık olmasını kastediyorsa tamam. Ama cami olarak ibadete başlayan Ayasofya'nın, diğer inançların da ibadet yapacağı bir yer olmasıysa buna katılmıyoruz. Ayasofya camidir. 1453'ten bu yana camidir. Farklı inançlara sahip kişilerin ibadet etmesine yönelik bir yer olması mümkün değil."

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.