Çavuşoğlu: Esed rejimiyle görüşmeler 10 Mayıs'ta yapılacak

Çavuşoğlu: Esed rejimiyle görüşmeler 10 Mayıs'ta yapılacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Esed rejimiyle yapılacak görüşmeler için 10 Mayıs tarihinin Rusya tarafından teyit edildiğini söyledi.

(Fotoğraf: Twitter / Mevlüt Çavuşoğlu)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye, Rusya, İran ve Esed rejimi arasında Moskova'da dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleşecek toplantının tarihinin teyit edildiğini açıkladı.

24 TV canlı yayınında gündemi değerlendiren Çavuşoğlu, Rusya'nın taraflar arasında dışişleri bakanlığı düzeyinde Moskova'da gerçekleşecek toplantısı için 10 Mayıs tarihini teyit ettiğini söyledi.

Çavuşoğlu geçtiğimiz günlerde söz konusu toplantının 10 Mayıs'ta yapılacağını açıklamıştı.

Türkiye'deki muhalefet tarafının Suriye konusuna dair açıklamalarını değerlendiren Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın (Kemal) Kılıçdaroğlu, 'YPG, terör örgütü değildir' diyor. ABD'nin resmi ve askeri kayıtlarında ne diyor? YPG, PKK'nın uzantısıdır. Her ne kadar destek verseler de kayıtlarda var, NATO'da var, her yerde var. Herkes biliyor bunu. Kılıçdaroğlu, 'biz Suriye'den çekileceğiz, ne işimiz var' diyor. Orada, 'Irak'ta operasyonları durduracağız' diyor. Sonuçta bizim buralardan çekilmemiz demek, terör tehdidinin sınırımıza, kapımıza dayanması demek. Aynı zamanda büyük bir göç dalgasının da kapımıza gelmesi demek."

Esed rejiminin bu bölgeleri yönetme kapasitesine sahip olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu "Türkiye oradan çekilse bile rejimin bu bölgelere girebilmesi için ılımlı muhalefet, eğitilmiş güçler, Suriye ordusu ve muhalefet-herkes tarafından meşru olarak da tanındı ABD dahil- sonuçta bunlarla çatışmak durumunda. 'Ben kimyasal silah kullanırım, gene şunu kullanırım. Herkesi katlederim' derse o başka bir şey. Ama bu ciddi bir katliama yol açar. Bu ne demek? Göç dalgası. Diyelim ki böyle oldu, terör örgütleri burayı, bu boşluğu doldurdu. Terör örgütleri de herkese zulmediyor, kendisine biat etmeyen herkesi sürgüne gönderiyor. O da bizim kapımıza doğru bir göç dalgası demek. Daha da önemlisi bizim ulusal güvenliğe çok ciddi bir tehdit olur. Biz neden bedel ödüyoruz orada, şehit de verdik." ifadelerini kullandı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.