Çavuşoğlu: Fırat'ın doğusunda kararlıyız

Çavuşoğlu: Fırat'ın doğusunda kararlıyız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna girmeye kararlı olduğunu tekrarladı.

Ankara'da 2018 yılı Türk dış politikasını değerlendirme toplantısında Suriye'ye ilişkin açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Fırat'ın doğusu için kararlı olduğumuzu ifade ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fırat'ın doğusuna müdahale edileceğini duyurmasının ardından ABD'nin Suriye'den çekileceğini açıkladığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Bu kararı memnuniyetle karşıladığımızı ve ABD ile yakın diyalog içinde olacağımızı da vurgulamak isterim" dedi.

ABD'nin Suriye'de çekilme sürecine ilişkin olarak "Şimdi bu çekilmenin nasıl olacağı konusunda temaslarımızı diplomatik düzeyde sürdürüyoruz" diyen Çavuşoğlu, "Bu çekilmenin PYD'nin mevcut gündemine hizmet etmemesi gerektiğini de muhataplarımıza ilettik" şeklinde konuştu.

Bakan Çavuşoğlu ABD Suriye'den çekilinceye kadar Münbiç yol haritasının tamamlanması için Washington ile mutabakat sağladıklarını dile getirdi.

Fransa'ya YPG tepkisi 

Fransa'nın Suriye'deki varlığına ilişkin açıklamalarda da bulunan Çavuşoğlu, Fransa'nın YPG'yi korumak amacıyla Suriye'de kalması halinde, bunun ne Fransa'ya ne de YPG'ye faydası olacağını ifade etti. Fransa, IŞİD ile mücadele amacıyla ABD öncülüğünde kurulan uluslararası koalisyona katılan ülkeler arasında bulunuyor. ABD'nin Suriye'den çekilme kararına tepki gösteren Fransa, askerlerinin Suriye'de kalacağı mesajını vermişti.

Suriye'de IŞİD ile mücadeleyi de sürdüreceklerine işaret eden Bakan Çavuşoğlu, "DEAŞ, Suriye'nin neresinde olursa olsun temizleriz. DEAŞ ile mücadeleyi tek başına yapacak gücümüz de var" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.