"Türkiye destekli muhalifler Münbiç için hazırlanıyor"

"Türkiye destekli muhalifler Münbiç için hazırlanıyor"

Türkiye destekli Suriyeli muhaliflerin, ABD güçlerinin çekilmesinden sonra Türk askerleriyle birlikte Suriye’nin doğusuna konuşlanmaya hazırlandığı iddia edildi.

Amerikan AP haber ajansının bildirdiğine göre, Türkiye destekli Suriyeli muhalifler ABD güçlerinin çekilmesinden sonra Türk askerleriyle birlikte Suriye’nin doğusuna konuşlanmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin desteklediği Suriyeli muhalif güçlerin sözcüsü Yusuf Hamud, kendilerine bağlı birliklerin silahlarıyla birlikte, ABD askerlerinin bulunduğu YPG/PKK idaresindeki Münbiç kentinin cephe hattına konuşlanmaya başladığını söyledi.

YPG'li yetkili, ABD'nin çekilmesinin ardından "Türkiye’nin olası bir operasyonuna karşı bölgelerini korumak için yardım arayışı içinde olduklarını" belirtti. YPG'li yetkili "bölgelerinin istikrarını" koruyabilecek herkesle çalışmaya hazır olduklarını, bunun için Rusya, Esed rejimi ve Avrupa ülkeleriyle görüştüklerini kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’den çekilmenin yavaş ve Türkiye’yle koordine halinde olacağını belirtmiş, takvim vermemişti. Türkiye de, ABD askerlerinin çekilmesiyle “otorite boşluğunun” oluşmaması için iki ülkenin koordinasyon halinde olduğunu kaydetti.

YPG/PKK uluslararası koalisyonun desteğiyle, Suriye’nin kuzeyi ve doğusunun büyük kısmını IŞİD’in elinden geri almıştı.

Pentagon sözcüsü Sean Robertson, Suriye’den çekilmeyi içeren kararnamenin imzalandığını açıkladı ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

Kaynak: Mepa News, Amerika'nın Sesi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.