Cumhurbaşkanlığından açıklama: Suriye'de hem sahada hem masada olacağız

Cumhurbaşkanlığından açıklama: Suriye'de hem sahada hem masada olacağız

Beştepe'deki kabine toplantısına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Suriye'de hem sahada hem de masada olmaya devam edeceklerini söyledi.

Beştepe'deki kabine toplantısına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme dair çeşitli konulara değindi. 

Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Suriye'de hem sahada hem masada olacağız"

"Suriye'de biz hem sahada hem masada olmaya devam edeceğiz. ABD'nin Suriye'den çekilme kararında Erdoğan'ın diplomasi rolü etkili oldu. 14 Aralık'taki Erdoğan-Trump görüşmesi seyri değiştirdi. DEAŞ'la mücadele sekteye uğramayacak. DEAŞ'la mücadele söz konusu olduğunda Türkiye aynı kararlılığı gösterecektir. Türkiye PKK-PYD terörüyle mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir."

"Doğu Akdeniz'i bir barış denizi haline getirmeyi hedefliyoruz. Bizim hukukumuzu ihlal eden adımlar atıldığı zaman bunlara tepkisiz kalmamız söz konusu olamaz."

"İdlib'te askerimiz kalmaya devam edecek"

"İdlib bölgesinde 12 askeri gözlem noktamız bulunmaktadır. İdlib anlaşması çerçevesinde de buradaki askeri mevcudiyetimizi tahkim etmeye devam ediyoruz. Oradaki askerlerimiz de kalmaya devam edecekler. Böylece yerel unsunlarla birlikte İdlib civarında güvenliği ve istikrarı sağlayacaklar."

"Piyasalarda belli bir sakinleşmenin ve olumlu manada bir hareketliliğin başladığını görüyoruz."

"Netanyahu'nun gizli PKK sempatizanlığı mı var?"

"Netanyahu'nun gizli bir PKK sempatizanlığı mı var? Ne zaman PKK ile mücadele olsa ses İsrail Başbakanının ofisinden geliyor. PKK terör örgütüyle İsrail Başbakanının başka gizli ilişkileri mi vardır?"

"ABD askeri heyeti bu hafta Türkiye'ye gelecek"

"Bu hafta bir ABD askeri heyeti Türkiye'ye gelecek. Çekilme planının koordinasyonu yapılırken boşluk yaşanmaması için Cumhurbaşkanımız gerekli talimatları verdi."

"Rusya ile koordinasyon çalışması başlatılacak"

"Rusya ile bir koordinasyon çalışması da başlatılacak. Herhangi bir boşluğun olmaması için gerekli bütün adımları atacağız."

"14 Aralık'taki telefon görüşmesi tarihi bir görüşmeydi. Sayın Cumhurbaşkanımız, DEAŞ'ı yenmek bu bölgeden temizlemek için bizim YPG/PYD'ye ihtiyacımız yok. Hem de ikili ilişkimizde sorun haline gelen YPG/PYD sorununu çözmüş oluruz dedi. 18 Aralık'ta gün boyu bizim görüşmelerimiz devam etti. Çekilme kararının verildiğini bildirdiler. Bu mekanizmanın çalışmala başlaması 14 Aralık'ta Cumhurbaşkanımızın ikna edici argümanlarla Trump'ı bu karara sevk etmesi."

Tek tip askerlik açıklaması

"Tek tip askerlik çalışması tamamlandığında Cumhurbaşkanımıza arz edilecek. En uygun modeli üreteceklerdir."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.